Bé, després de la toscana arribem a l'últim punt d'Itàlia: Sícilia.
La capital de la illa és Palermo, però també són d'interès: Catania, amb els seus volcans; Siracusa, amb el seu parc arqueològic; Agrigento i la seva vall de temples grecs; Ragusa; Noto; Cefalu, amb les seves platges i la seva catedral; Monreale; Taormina o bé, Mesina.
La gastronomia siciliana fusiona receptes amb peixos, carns i, com no, dolços i gelats. El fonament essencial de la cuina siciliana és la fusió de les cultures que han impregnat de sabors la illa. Des de grecs a espanyols passant per romans i àrabs. Cada regió de Sicília té les seves especificacions gastronòmiques, així l'oriental té encara una influència grega, amb una preparació més senzilla i un ús de productes naturals de l'horta siciliana com l'albergínia. Per contra, la part occidental de la illa té més arrelament àrab, amb una preparació i varietat més rica, el refinament caracteritza aquesta regió.
Una de les tradicions més característiques i, per desgràcia, en vies de desaparició és la de l'Òpera dels Pupi, o marionetes sicilianes, que reprodueïxen les lluites caballeresques de França o dels normands.
I per acabar, un video amb tot de fotos de Sicilia que trobareu sota de tot.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario